Pemahaman ringkas tentang aspek2 yang berkaitan dengan CMF

Pemahaman ringkas tentang aspek2 yang berkaitan dengan cmf🇹🇭🇲🇾*

Apa itu hashpower?
Apa itu Crypto Currency?
Apa itu Bitcoin?
Apa itu Wallet Digital?
Apa itu Luno?
Apa itu Block Chain?
Apa itu Wallet Address?
Apa itu QR Code?
Apa itu Mining?
Apa itu Trading?
Apa itu XE Currency?
Apa itu Coin Market Cap?
Apa itu Depo?

*Hashpower* adalah kuasa kelajuan melombong pada unit GH/s iaitu _giga hash per second_. Lebih tinggi GH/s anda, lbh cpt miner anda melombong BTC, lbh pantas anda withdraw serta lbh besar untung anda…

*Crypto Currency* adalah Matawang Maya yang tidak boleh disentuh tetapi darjatnya setaraf Matawang Fizikal.

*Bitcoin* adalah salah satu Matawang Maya yang diterima pakai di seluruh dunia. Ianya juga asalnya adalah Matawang Maya PERTAMA sekali diperkenalkan. Unit bitcoin adalah BTC/XBT.

*Wallet Digital* adalah wallet elektronik atau akaun berbentuk aplikasi atau website bagi menyimpan & bagi memudahkan segala urusan transaksi Matawang Maya.

*Luno/Coinceo* adalah salah satu wallet digital bagi menyimpan Bitcoin, urusan transaksi & mencairkan Bitcoin atau tukarkn menjadi Wang Fizikal ke Bank Tempatan.

*Wallet Address* adalah seperti No Akaun Bank cuma ianya tersangat panjang. Ianya digunakn untuk urusan traksaksi keluar masuk Bitcoin.

*Block Chain*- Seperti bank, matawang maya juga ada merekod data segala urusniaga. Sejenis lejar digital bg setiap transaksi oleh matawang kripto direkod secara kronologi & umum. Perkataan block chain; block & chain bermaksud rantaian blok. Rekod2 yg berhubung dilindungi menggunakan teknologi kriptografi. Utk matawang kripto, rekod ini dipanggil block chain.

*QR Code* adalah Kod Bacaan bagi Wallet Digital. Setiap Wallet Digital ada QR tersendiri. Selain menggunakan Wallet Address, urusan traksaksi jg boleh dilakukan dengan hanya pengimbas (Scan) QR code melalui kamera smart phone atau tablet sahaja.

*Mining* adalah bermaksud Melombong. Crypto Currency atau Matawang Maya dilombong di Internet menggunakan Mesin Miner berteknologi tinggi. Beberapa entiti atau company telah ditetapkan untuk urusan Mining secara besar2an. Kita mining BTC di CMF adalah pilihan yang bijak kerana merupakan cloud mining yang terbaik berbanding jenis mining yang lain.

*Trading* adalah bermaksud Dagangan atau Urusan Jual Beli. Semua crypto currency di dagang kan di platform2 yang tertentu atau direct kepada umum selepas mendapat hasil dari proses Mining.

*XE Currency* adalah satu aplikasi dimana kita boleh melihat & membandingkan harga semasa Bitcoin dengan Matawang Fizikal yang lain di seluruh dunia. Itu adalah penunjuk aras harga semasa, mungkin untuk urusan jual beli Bitcoin di kenakn caj samada dari individu, Trader atau Exchanger.

*Coin Market Cap* adalah satu platform website yang mana kita boleh menyemak kedudukan terkini senarai Matawang Maya di seluruh dunia.

*Depo* adalah singkatan deposit… iaitu pam modal bg menambah kelajuan GH/s utk hasil melombong BTC yg lebih power.

 

 

Nak dapatkan bitcoin secara percuma?
Register sebagai ahli CMF di link ini?

SAYA MAHU BITCOIN PERCUMA!!!

Posted on October 18, 2018, in CRYPTO MINING FARM and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: