Monthly Archives: February 2019

Kebaikan dan Kelebihan Daun Pandan

DAUN PANDAN BANYAK KHASIAT UNTUK KESIHATAN

Sangat beruntung ler sape-sape yang tanam daun pandan ni kat umah. Banyak sbenarnye kegunaan daun pandan ni yang ramai lagi tak tau kan.

Biasa daun pandan ni kita gunakan untuk masak je. Rupe nye untuk sihat pun boleh guna daun pandan ni. Meh Nik kongsi khasiat die.

Khasiat daun pandan ;

1. Menurunkan darah tinggi..(rebus dan minum airnye).

2. Mengubati Lemah Saraf..(rebus dan minum airnye).

3. Masukkan daun pandan

Read the rest of this entry

Kebaikan dan cara mengunakan doTERRA Easy Air

Campuran Minyak Essential doTERRA Easy Air adalah salah satu daripada Top 10 Essential Oils. Kebaikan yang anda dapat adalah keselesaan dalam pernafasan. Dan kerana minyak pati ini sangat membantu apabila anda berada dalam keadaan cuaca yang tidak menyelesakan anda, ada juga yang mempunyai minyak pati ini dan sentiasa menyimpan di dalam rumah atau dalam kit pertolongan cemas.

Kebaikan Campuran Minyak Essential Easy Air:

Read the rest of this entry

Kenapa Saya suka DOTERRA Frankincense

Berikut adalah beberapa kebaikan Frankincense kegemaran EO saya. Raja Minyak ini membuat saya keluar dari zone emergency selepas bermacam macam usaha di cuba untuk anak anak dan keluarga saya bertahun tahun yang lepas.

โœ“ Tekan setitik ke bumbung mulut anda setiap sepuluh hingga dua puluh minit untuk ketegangan kepala.

Read the rest of this entry

Kelebihan Manfaat Minyak Pati DoTERRA Frankincens

Baru menyacak sedikit, ada tah jua tangan damit ane menyacak., inda mau alah alahnya kan menyacak. Ish Ish… Now, tane bebalik apa yang tane dapat kelebihan dan Manfaat Minyak Pati Doterra Frankincensย  ane.

maxresdefault.jpg

Tapi Sebelum atu Minyak Frankincesn atau dalam bahasa kitane Minyak Pati Kemenyan adalah salah satu Minyak Purba yang paling beharga. Ia jua dikenali Read the rest of this entry

DoTERRA On Guard Essential Oil

๐Ÿ’›dลTERRA On Guard Essential Oil ๐Ÿ’›
.
This oil blend is my new best friend-On Guard! On Guard is an incredible oil for both body & home. This protective blend can be taken internally to support respiratory function & the body’s natural antioxidant defenses. With powerful immune-supporting properties it is also well-known for its ability to protect against environmental & seasonal threats. I’ve always had a weak immune system & tend to get sick way too often ๐Ÿ˜ท I now use this oil daily & feel so much healthier! ๐Ÿ™Œ๐Ÿผ
.wa-doterra-on-guard.jpg
Blend contains: Wild Orange, Clove, Cinnamon, Eucalyptus & Rosemary
.
Emits a spicy, warm & woody aroma
.
Use: Can be applied topically to area

Read the rest of this entry

Proses CPTG DoTERRA Essential Oil

Kemurnian minyak penting adalah ciri yang paling penting. Minyak pati yang tidak murni bermakna anda menjalankan risiko meletakkan kuman, logam berat, atau adulterants ke atau ke dalam badan anda, yang boleh menimbulkan kerengsaan, kesan buruk, atau bahkan penyakit.

 

45289964_407353309801975_2747734130856628869_n(1).jpg

 

Tanpa standard yang diterima untuk kualiti minyak penting, doTERRA mencipta Read the rest of this entry

APA ITU CRYPTO MINING?

_As Salam.Selamat malam _ Mari Aza cerita sedikit pasal Crypto Mining

*APA ITU CRYPTO MINING?*

Crypto Mining ialah satu proses dimana setiap transaksi, pemindahan Crypto Coin yg berlaku secara online akan di verifikasi dan dicatit dilejer awam yang dikenali sebagai *BLOCKCHAIN*.

Sesiapa sahaja yang mempunyai

Read the rest of this entry

Cara Daftar Ahli DoTERRA Essential Oil

Ramai jua yang btanya macam mana Cara daftar ahli DoTerra Essential Oil ane. Sama ada sis berada di Brunei atau Malaysia atau Indonesia, sis boleh saja Daftar Ahli DoTERRA Essential Oil ane .

Senang saja, sis hanya perlu Pilih 5 dari salah satu package ane.

1.Economic package only for RM132 dan bole beli pilih EO seberapa banyak yang mau.

2. Essential Collection Kit with Smart & Fractioned Coconut Oil RM717

Read the rest of this entry

DoTERRA Lavender Essential Oil

๐Ÿ’œdลTERRA Lavender Essential Oils๐Ÿ’œ

A must have oil if your new to EO & to keep on hand. This gentle & versatile oil is by far my favorite & is used daily in my home especially bedtime ๐Ÿ˜ด

Scent: Floral, sweet & slightly woodsy

๐Ÿ’œDiffusion: use 3-4 drops in the diffuser. Difuse of inhale for aromatic benefits

๐Ÿ’œInternal Use: Dilute 1 drop to 150 ml water

๐Ÿ’œTopical Use:

๐Ÿ‘ถ๐ŸปBabies – 1-2 drops to 1 tbsp of carrier oil

๐Ÿ‘ฉ๐Ÿป๐Ÿ‘จ๐ŸปAdults – 1-2 drops to 1 tsp of carrier oil (can also be applied directly with no dilution)

download-1.jpg

DoTERRA Lavender

Read the rest of this entry

%d bloggers like this: