Monthly Archives: May 2019

Langkah menjauhi dari Kanser

Dr. Gupta berkata, Tiada siapa yang mesti mati akibat kanser kecuali dari kecerobohan;

(1). Langkah pertama ialah menghentikan semua pengambilan gula, tanpa gula di dalam badan anda, sel kanser akan mati dengan kematian semulajadi.

(2). Langkah kedua adalah untuk menggabungkan buah lemon dengan secawan air panas dan minum selama 1-3 bulan sebelum makanan dan kanser akan hilang, kata penyelidikan oleh Maryland College of Medicine, 1000 kali lebih baik daripada kemoterapi.

(3). Langkah ketiga adalah minum 3 sudu minyak kelapa organik, pagi dan malam dan kanser akan hilang, anda boleh memilih salah satu daripada dua terapi ini selepas mengelakkan gula. Kejahilan bukanlah alasan; Saya telah berkongsi maklumat ini selama lebih dari 5 tahun. Biarkan semua orang di sekeliling anda tahu. Tuhan memberkati.

“Dr Guruprasad Reddy B V, UNIVERSITI UNIVERSITI NEGARA OSH MOSCOW, RUSSIAπŸ–πŸš₯🚦
Mendorong setiap orang yang

Read the rest of this entry

Sayyidina Ali bin Abi Talib telah berkata

Sayyidina Ali bin Abi Talib telah berkata:

Simpan rahasiamu berdua saja:

1. Dirimu
2. Allah swt

Jagalah di dunia ini dua keredhaan:

1. Ibumu
2. Bapamu

Mohonlah bantuan ketika susah dengan dua hal:

1. Sabar
2. Solat

Jangan risau dua hal ini:

1. Rezeki
2. Ajal

Kerana keduanya berada di bawah kekuasaan Allah swt.

Dua hal yg tak perlu diingati selamanya:

1. Kebaikanmu terhadap orang lain.
2. Kesalahan orang lain terhadapmu.

Dua hal yang jangan dilupakan selamanya:

1. Allah swt
2. Alam Akhirat

Selalu dekat dengan 4 orang ini:

1. Ibumu.
2. Ayahmu.
3. Saudara lelakimu.
4. Saudara perempuanmu.

Empat orang ini janganlah kamu kasar kepada mereka:

1. Yatim
2. Miskin
3. Fakir
4. Orang Sakit

Empat hal yang memperindah dirimu :

1. Sabar
2. Tabah
3. Tinggi ilmu
4. Dermawan

Empat orang yang hendaknya kamu dekati:

1. Orang yg Ikhlas
2. Orang yg setia
3. Orang yg dermawan
4. Orang yg jujur

Empat orang yg hendaknya jangan kamu jadikan teman:

1. Tukang bohong
2. Tukang curi/rasuah
3. Tukang hasut
4. Tukang adu domba

Empat orang ini jangan sampai kamu tahan kedermawananmu terhadap mereka:

1. Isterimu
2. anak2 mu
3. Keluargamu
4. Sahabatmu

Empat hal yang hendaknya kamu kurangi:

1. Makan
2. Tidur
3. Malas
4. Bicara berlebih2an/gosip

Empat hal yang jangan kamu putus :

1. Sholat.
2. Qur’an.
3. Zikir.
4. Silaturrahim.

Semoga dapat dimanafaatkan…

Jangan Jemu untuk Berusaha

Salam 9 Ramadhan

ADAT BERNIAGA

β€’ Kadang orang yang paling rapat dengan kita pun tak support
β€’ Jiran pandang semacam
β€’ Rakan-rakan mula menjauh
β€’ Orang pandang sebelah mata
β€’ Kena ejek, kena sindir, kena hina, kena maki tu dah memang selalu
β€’ Paling sadis, siap ada golongan yang anggap kita ni TAMAK SANGAT nak kaya.

Yang orang tak tahu dan tak pernah faham..
β€’ Kita ni susah
β€’ Kita banyak tanggungan
β€’ Kita ni banyak masalah
β€’ Kita ni sampai menangis kerana berusaha untuk mengubah hidup

~ Orang cuma akan pandang bila kita berjaya
~ Orang akan dengki bila kita senang sikit
~ Orang ambil kesempatan untuk jatuhkan kita

Percayalah…
9/10 REZEKI itu datang asbab BERNIAGA.

Susahnya nak cari rezeki, sanggup buat apa sahaja asalkan berkat. Orang hanya nampak luaran sahaja.

Kadang kala orang tak nampak macam mana pack-nya masa. Terkejar sana sini. Memang penat. Namun bila kita berusaha untuk berjaya pasti akan nampak hasilnya. 😊

Jangan pernah jemu untuk berusaha.
Kita adalah orang yang paling berhak tentukan jalan hidup kita!!

#TipsMotivasi

ORGAN JUGA TAKUT

HARAP DIINGAT APA YANG DITAKUTI OLEH ORGAN2 KITA?

Ginjal : Tidur lewat

ParuΒ² : asap (rokok)

Hati : lemak

Jantung : Masin

Pankreas : Makan terlalu kenyang

Usus : Makan tanpa pantang

Mata : Komputer/Media elektronik

Hempedu : Tidak sarapan.

Maka sayangilah tubuh anda!

Kerana : Anggota dalam badan susah dicari diganti. Mahal ! Lagi pula belum pasti ada。

*_Kekentalan/Pembekuan darah_*

πŸ’’ Sharing dari Doktor Jantung :

Read the rest of this entry

Happy Mothers Day

Lembut wanita kerana senyumannya….
Cekal wanita kerana beraninya….
Patuh wanita kerana kesetiaanya….
Sabar wanita kerana imannya….
Kasih wanita kerana belaiannya….
Lemah wanita kerana airmatanya…..
Ikhlas wanita kerana simpatinya……
Pendam wanita kerana cemburunya…..
Sayang wanita kerana sifat keibuannya…
Semoga wanita tetap tabah mengharungi cabaran hidup ini…disebalik kejayaan seorang lelaki terdapat kehebatan seorang wanita… .
Selamat Hari Ibu..
,‒’“’‒,‒’“’‒,
’‒, HAPPY
’‒,,‒’
,‒’“’‒,‒’“’‒,
’‒, mommies
’‒,,‒’
,‒’“’‒,‒’“’‒,
’‒, DAY. . β€’
’‒,,‒’

buat semua yg bergelar ibu❀

Masak Pizza tanpa Oven

Karang membuat untuk penyungkaian sempat lagi ne mommy

Lakas tane membuat..

Silakan share mommy untuk manfaat bersama.

Click link d bawah untuk share dlm FB atau wasap.

Siapa Kata Keraja Mama Inda Mengalih

basuh-baju-678x343.jpg
Keraja sebagai mama ane 24hr bah, mengalihnya sampai nda belaing mata membuat keraja rumah nda beranti. Tapi alhamdulilah dengan adanya Produk Wellness Company ane nama nya Prespot –Β  Stain Remover banyak bana menolong para mama mama di brunei ane.
Alhamdulilah nah barang bagus aza pakai aza sharing sama mommy, nah senang untuk membersihkan segala jenis kotoran macam bagas chocolate, ketumpahan minuman kopi, milo, teh, bagas tomato kah kicap kah, bagas darah kah, bagas minyak kah, bagas tanah kah rumput kah… InsyaAllah boleh di bersihkan.

Read the rest of this entry

Salam Jumaat dan selamat bersahur

Assalamualaikum dan selamat bersahur mommy smua…

Mommy bersahur sama Attain Shake? Sama tah tane atu…

Read the rest of this entry

Rezeki Allah Rahsia Allah

 

2lFZlUF.pngAda customer wasap saya..

Dia kata..
“Sis..me baru jua bayar barang yang sama macam sis update atu, tapi rah seller lain. 1 for 99.. Sis jual 88….Ruginye.”😩

Me inda reply. Me kan cerita.

Ya. Anda akan jumpa orang jual benda yang sama pada harga 77/88/99 tapi kakal jua ada orang yang beli…Kenapa??

Ada lagi tu kawan yang mengucapkan, “Mahal nya kau jual. Aku beli murah bah.”
Kita pun rasa down, rasa kan mau ubah harga…😰😰

Dulu me pun selalu pikir macamΒ  atu.
Tapi bila dah lama tane berniaga. Me belajar 1 perkara..πŸ‘‡

βœ…Kenapa kitane membeli rah orang atu..
βœ…Kenapa kitane nampak iklan seller atu sebelum iklan seller lain?

Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia.
Siapa kitane kan menidakkan rezeki dia.

Kitane dah bayar, kitane mestilah bersyukur, “Alhamdulilah, Aku berjaya beli apa yg aku mau.”
Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller yang susah atu….πŸ€—

Siapa tahu…REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH..Β πŸ˜‰Β PERCAYALAH….😍

Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Lepas atu ramai jua yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin ❀

 

Silakan share kongsi untuk manfaat bersama.

Click link di bawah FB atau whatsapp untuk kongsi.

Cara Solat Terawih bagi Wanita di rumah

 

 

59562479_2209150632494057_360856817133158400_n.jpgCARA SOLAT TARAWIH DI RUMAH

Khas untuk kaum wanita yang ada kekangan untuk ke masjid.

Solat Tarawih bererti solat dengan rasa senang dan kelapangan hati selepas solat fardhu Isya’. Read the rest of this entry

%d bloggers like this: