Rezeki Allah Rahsia Allah

 

2lFZlUF.pngAda customer wasap saya..

Dia kata..
“Sis..me baru jua bayar barang yang sama macam sis update atu, tapi rah seller lain. 1 for 99.. Sis jual 88….Ruginye.”😩

Me inda reply. Me kan cerita.

Ya. Anda akan jumpa orang jual benda yang sama pada harga 77/88/99 tapi kakal jua ada orang yang beli…Kenapa??

Ada lagi tu kawan yang mengucapkan, “Mahal nya kau jual. Aku beli murah bah.”
Kita pun rasa down, rasa kan mau ubah harga…😰😰

Dulu me pun selalu pikir macam  atu.
Tapi bila dah lama tane berniaga. Me belajar 1 perkara..👇

Kenapa kitane membeli rah orang atu..
Kenapa kitane nampak iklan seller atu sebelum iklan seller lain?

Kerana Allah dah tetapkan itu rezeki dia.
Siapa kitane kan menidakkan rezeki dia.

Kitane dah bayar, kitane mestilah bersyukur, “Alhamdulilah, Aku berjaya beli apa yg aku mau.”
Jangan mengeluh, kerana setiap sen yg lebih kita bayar tu, mungkin kita sedang membantu keluarga seller yang susah atu….🤗

Siapa tahu…REZEKI itu juga RAHSIA ALLAH.. 😉 PERCAYALAH….😍

Lagi satu, ubahlah tabiat suka membanding-banding antara satu sama lain.
Lepas atu ramai jua yang ada tabiat iri hati dengan rezeki orang lain. Suka cucuk2, api2. Ada juga yang tamak dan bila dah berjaya, dia menjadi sombong dan angkuh. Dari itu kita doa kan aje yang terbaik buat orang2 yang sebegini. Amin 

 

Silakan share kongsi untuk manfaat bersama.

Click link di bawah FB atau whatsapp untuk kongsi.

Advertisements

Posted on May 9, 2019, in Islam Indah. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: