Monthly Archives: August 2019

45 Del ke 57 Del

 

download.jpg

Semasa ibu hamil, perutnya akan mengembang 500kali ganda dari saiz normal untuk menampung kandungannya. 


~ Purata darah yang hilang melalui proses kelahiran normal adalah 500ml.
~ Badan manusia hanya mampu menanggung kesakitan sehingga 45 DEL. Tetapi semasa bersalin ibu akan mengalami sehingga 57 DEL yang bersamaan dengan 20 tulang patah serentak.
~ Apabila seorang ibu mula sakit hendak bersalin, tercatatlah pahala jihad baginya.
~ Apabila seorang ibu melahirkan anak, terhapuslah dosa² yang lalu bagi wanita itu.
~ Ibu bersalin akan dapat pahala 70tahun solat dan puasa.
~ Setiap kesakitan pada uratnya, Allah hadiahkan pahala menunaikan haji.

Sakit kan? Jangan sesekali jadi anak derhaka. Hargailah dia, selagi dia ada didunia ini]
#Sesiapa sayang ibunya sila copy teks ni, dan bagi semua orang tahu bahawa jasa ibu itu sungguh besar.


Sayang ibuuuu….
Al fatihah buat yg telah mendahului kita😭

Advertisements

Kesihatan itu Tiada Tandingan

Untuk renungan bersama:

STEVE JOBBS

pengasas/pemilik APPLE Co.

Kekayaan bersih USD 10.5 Billion

atau setara RM 46 Billion.

Meninggal pada

5 Oktober 2011.

Beliau lahir 24 Februari 1955.

Meninggal dunia pada usia 56 tahun.

Kata-kata terakhir

Steve Jobbs

sebelum meninggal:

Dalam dunia business,

aku adalah simbol dari kejayaan,

seakan-akan harta dan diriku tiada pemisahan,

kerana selain kerja,

hobiku tak banyak.

Saat ini

aku berbaring di hospital, merenungi jalan kehidupanku, kekayaan,

nama, dan kedudukan,

semuanya itu tidak ada ertinya lagi.

Malam yang hening,

cahaya dan suara mesin

di sekitar katilku,

bagaikan nafasnya

maut kematian yang hampir pada diriku.

Sekarang aku mengerti,

seseorang hanya patut memiliki harta secukupnya untuk digunakan dirinya saja

itu sudah cukup.

Mengejar kekayaan tanpa batas itu

bagaikan monster yang mengerikan.

Tuhan memberi kita organ-organ perasa,

agar kita boleh merasakan cinta kasih

yang terpendam dalam hati kita yang paling dalam.

Tetapi bukan kegembiraan yang datang dari kehidupan yang mewah

— itu hanya ilusi saja.

Harta kekayaan yang aku perolehi semasa aku hidup,

tak mungkin boleh ku bawa pergi.

Yang aku boleh bawa adalah kasih yang murni yang selama ini terpendam dalam hatiku.

Hanya cinta kasih itulah yang mampu memberiku kekuatan dan ketenangan.

Katil apa yang termahal di dunia ini ?

Katil orang sakit.

Orang lain boleh bukakan kereta untukmu,

orang lain boleh kerja untukmu,

tapi tidak ada orang boleh menggantikan sakitmu.

Barang yang hilang boleh didapatkan kembali,

tapi nyawa hilang

tak boleh kembali lagi.

Saat kamu masuk

ke bilik bedah,

baru kamu sedari betapa berharganya kesihatan itu.

Kita berjalan di jalan kehidupan ini.

Dengan berlalunya waktu,

suatu saat akan sampai tujuan.

Bagaikan panggung pentas pun,

tirai panggung akan tertutup,

pentas telah berakhir.

Yang patut kita hargai dan sayangkan adalah

hubungan kasih antara keluarga,

cinta akan suami-isteri

dan juga kasih persahabatan antara teman.

*HARGAI SETIAP DETIK DALAM KEHIDUPAN KITA*

Share produk yang berkualiti tinggi dan affordable price

69376894_10217450827717089_5965114583734550528_o.jpg

 

Ramai yang salah faham tentang concept kami di greensupermarket… Ramai yang ingat kami cari pelanggan dan jual produk. Maaf perbuatan tersebut melanggar polisi syarikat okey.

Apa yang kami buat adalah kami jadi pelanggan setia greensupermarket dan kami berkongsi kebaikan products greensupermarket yang kami guna..

Setiap bulan kami akan shopping keperluan rumah seperti pencuci pingan, pencuci toilet, pencuci lantai, air freshener, perfume, syampoo, body wash dan banyak lagi.. keperluan rumah dan penjagaan diri seperti Vitamin, Fiber, cosmetics.

Tahu tak kenapa kami lebih memilih shopping di green supermarket berbanding supermarket lain? Sebab SEMUA PRODUCT ADALAH NATURAL INGREDIENTS (FREE CHEMICAL & PARABEN) .

TAHU TAK??

Kesan buruk penggunaan products yg ada paraben dan chemical boleh menyebabkan punca Kanser dan sangat berbahaya untuk ibu mengandung..

Tahu tak??

Paraben dan chemical boleh menyerap melalui permukaan kulit, melalui deria bau… Sebab itu kami lebih memilih products dari green supermarket bagi mengelakkn kesan buruk ke atas penggunaan products yang merbahaya…

Kami sampaikan kepada semua org, kami berkongsi kebaikn dan keburukan secara logic…

Semua yang kmi buat tidak perlukan anda promote products dan menjual… Cukuplah memahami konsep kami… Kita hanya shopping dan sampaikan kebaikan green supermarket.

52357801_1082889445253128_9141818991679897600_n.jpg52115537_1082889711919768_3469177365676949504_n.jpg52043111_1082889748586431_891360435821871104_n.jpg52039676_1082889161919823_7080906096067477504_n.jpg52033722_1082889248586481_4516367027543212032_n.jpg52005773_1082889638586442_6630870935937220608_n.jpg52703727_1082889191919820_1873431109216239616_n.jpg51925966_1082889665253106_5438473480674738176_n.jpg52607898_1082889608586445_8506460038586433536_n.jpg52672992_1082889401919799_3414016628248018944_n.jpg52654503_1081935475348525_1893997014652289024_o.jpg

 

Ecosense Pack berkualiti tinggi dan harga mampu milik

 

69160439_149679932902040_3245918351381233664_n.jpg

Yeaaaa… my Ecosense Pack dh dtg…Drpd bali satu satu, baik bali in one Set….

Tane akan rasa lebih selamat dan aman memakai nda kira umur dari anak ke warga emas pun bole gunakan smua jenis produk cleaning household ane.

Bahannya tiada toxic, tiada bahan kimia, cholorine bleach, ammonia, abrasives, phosphates, phthalates, trclosan, parabens, formaldehyde dan quaternary disinfectants.

Smua nya bahan dari alami natural.

Aza inda bjual, aza hanya sharing produk yg berkualit tinggi harga mampu milik tambahan lagi bila dah join member akan dpt harga yg lebh jauh jimat.

Aza bole ajar mommy utk membali sendiri, mommy sendiri yg akan memilih dari produk USA dlm website member mommy sendiri. Ada lebih dari 350+ produk daily, weekly n montly use menjadi pilihan mommy

Once dah join member akan dpt banyak benefit. banyak hadiah di berikan, LSD, LVIP Product Bonus Program, Diskaun Berganda dan banyak lagi kelebihan jadi member.

photo6106886115987400927.jpgphoto6107410071932741812.jpg

photo6066799567011162203.jpg

photo6057730584651868340.jpg

photo6172578319384553682.jpg

photo6264943476575676651.jpg

photo6190364466152056985.jpg

photo6104736411841308930.jpg

 

photo6104736411841308933.jpg

photo6206454985600903306.jpgphoto6138521298901510456.jpgphoto6244672828666390698.jpgphoto6244672828666390699.jpgphoto6190753877951883500.jpg

photo6233117034472909150.jpg

D mana boleh cari 14 jenis Bery dalam masa singkat?

69945750_2359324464183710_6964124921676955648_n.jpg5 Jenis buah Berry pun tane pun payah kan di cari, anekan lagi 14 Jenis 😜😜 dmana meunjar ah? hahaha

Sis pun Tau Kan apa khasiat buah Berry ni . Salah satunya sumber Vit-C yang tinggi..haa kalau sabut ja Vit-C semua pun tau apa fungsinya..

Lepas ane inda payah tane susah² kan mencari 14 Jenis buah Berry atu sebab di Green Supermarket ada jual MULTI-BERRIES DRINK.

Setiap 1 botol ni mengandungi 14 jenis berry sudah🙊.. Termasuk lah Maqui Berry ( superfruit -anti penuaan-) dan Acai Berry. Acai Berry ani boleh meningkatkan seri wajah dan memberi kulit yang cantik secara semulajadi.

Bukan atu saja.. sis pernah dengar L-Cystwina HCI Anhydrous (asid amoni) Ani ramuan pemutihan yang terkenal di Jepun. Kaya dgn Vit C & Multi Vit B dimana ia membantu membaik pulih tona kulit kita agar kulit sentiasa nampak muda 😍😍😍 Siok kan ?

#Jimatduit
#Jimatmasa
Mudah di bawa ke mana mana
Dan yang penting HALAL 💚

 

Tips Berniaga

images.jpg

Tips Berniaga – Niat

Pasang Niat tane berniaga ane beribadah kerana Allah.

Sebab setiap niat yang tane pasang kerana Allah akan dapat pahala.
Then kitane ubah Niat tane kepada Membantu, Menolong Orang yang banar banar memerlukan produk yang tane kongsikan atu.

Bukan hanya mengharapkan Sales atau Direct Selling keuntungan semata.

Tane dahulukan dan pasang Niat utk membantu org lain biar ia tahu dan dapat manfaat dari produk yg tane kongsikan.

Masih ramai yg alum tahu pasal No 1 Family Online Shopping ane. Insya Allah yakin pada Allah rezeki tane tetap ada, yang penting tane berdoa, usaha ikthiar dan tawakal.

What is Green Supermarket

 

66801236_2285909901525167_8526017133514063872_n.jpgWhat is Green supermarket?

Sebagai basic info, Greensupermarket is a US based Wellness company yang produce natural, selamat, jimat, affordable dan toxin free products. Dah 30 years in the market. Dekat Malaysia, baru 7 years.

Product2 dihasilkan oleh company sendiri dan dieksport ke members di seluruh dunia. Greensupermarket berkonsepkan dari pengilang terus kepada kita sebagai pengguna. Tiada orang tengah, tiada retailer and tiada stockist.

Product2 dikeluarkan menggunakan 100% ekstrak bahan2 natural like tea tree, bunga2, buah-buahan, daun2, kulit2 pokok, akar2, herba etc sebagai bahan2 utama.

Product Greensupermarket adalah bersumberkan alam semulajadi yang bebas daripada bahan kimia yang bahaya kepada diri kita dan alam sekitar. Jika greensupermarket terpaksa menggunakan sedikit bahan kimia sekali pun atas sebab2 tertentu, ia akan memastikan bahan tersebut adalah yang paling selamat untuk human consumption.

Dan their main ingredient is actually T3. melaleuca is the scientific name for T3.

Greensupermarket mempunyai 2 Pengarah Islam yang dipertanggungjawabkan untuk memantau khusus kehalalan product2nya. Most of their products dapat halal certifcation from IFANCA alhamdulillah. IFANCA is Islamic Food and Nutrition Council of America. IFANCA is endorsed by Jakim.

And they have more than 370 products covering almost keseluruhan kegunaan harian kita dari kegunaan rumah sehinggalah makanan. Contohnya like household cleaners, cosmetics, skin care, toiletries, laundry, supplements, nutrition, bath and body, essential oil, first aid etc. Greensupermarket ada product for everyone from 0-100 years old, alhamdulillah..

Kebaikan dan manfaat Reflect Skincare

58dd7e82-332a-4e69-b005-648116849ea6.jpg

REFLECT skincare❤

Set Penjagaan Kulit Bermasalah JERAWAT👍

Hadapi setiap hari dengan keyakinan😎

☘ Pencuci muka berbuih

Membersihkan pori yang disumbat oleh sisa-sisa dan pembentukan minyak untuk Read the rest of this entry

Ayuh … sama sama berdoa

download.jpg

 

Assalamualaikum Saudaraku dan Sahabatku yg d Rahmati Allah,, Selamat pagi yg penuh kebajikan dan Rahmat,,,
D doakan semoga d angkat kelangit dan d makbulkan segala Doa-doa yg d pohonkan untuk semua nya

Ya Allahu Ya Ghafar

Mohon d ampuni segala Dosa2 kami,
Dosa2 kedua Iba Bapa kami
Dosa2 seluruh ahli keluarga kami,
Dosa2 seluruh kaum muslimin, muslimat, mukminin dan mukminat

Ya Allahu Ya Wahab

Mohon d kurniakan kpd kami
kesihatan tubuh badan, kesihatan akal fikiran
Kesihatan hati nurani
Dan Kesihatan semua panca indera kami,

Ya Allahu Ya A’zim
Mohon d panjangkan usia kami / Umor kami sentiasa dlm beriman pada mu Ya Allah,,,

Ya Allahu Ya Rahman Ya Rahim

Mohon Tingkatkn lah keimanan kami,
ketakwaan kami
Kesabaran kami
Suburkan lah perasaan dan sifat-sifat
Kasih mengasihi
Sayang menyayangi
Hormat menghormati sesama hamba- hambamu ya Allah

Mohon padamu Ya Allah,
D kurniakan kpd kami
kesejahteraan,
Kesenangan,
Kedamaian
Kebahagiaan
Ketenangan
D Dunia dan D Akhirat

Ya Allahu Ya Latip,
Agar d permudahkan segala urusan Dunia dan Akhirat kami,
Jauhkan kami drp sifat2 dan perkara2 yg
Melalaikan kami
Sikap Malas,
Sifat sombong
Sifat Berpura pura
Sifat Ria
Sifat Hasad Dengki

Ya Haiyu Ya Qaiyum,
Mohon d jauhkn, d hindarkan dan d lindungi kami semua drp perkara2 yg mendatangkn,
Keburukan,
Kejahatan,
Bahaya,
Bala Bencana,
Malapetaka
Bersangka buruk
Bermusuhan
Beselisih faham
Dan d jauhkn kami drp Fitnah Dunia dan akhirat

Allahuma Ya Razaq,
Kurniakan, bukakan dan permudahkan lah kpd kami
Rezeki yg Luas
Rezeki yg Mewah
Rezeki yg Banyak
Rezeki Yg Halal Thoiban
Lagi Barakah

Ya Allahu Ya Syakur

Sesungguhnya kami mensyukuri nikmat yg telah engkau berikan kepada kami
Semoga kami d kurniakan kejayaan d Dunia dan d Akhirat dgn Rahmat  serta keredhaan mu Ya Allah, Aaamen Ya Rabbal Alamin, wassaalam

Doa Pelembut Hati Suami, Isteri dan Anak Anak

IMG-20141124-WA0025.jpg

Doa Pelembut untuk Suami, Isteri dan Anak-anak. Sila manfaatkan dan kongsikan untuk kebaikan bersama.

%d bloggers like this: