Category Archives: Uncategorized

AMALAN MUDAH LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR
Ustaz Ahmad Dusuki @Radio IKIM

■💕Jangan sekali-kali tinggalkan alQuran. Ini cara mudah lepaskan diri dari seksaan kubur.

■💕Rumah yg dibacakan alQuran, pada waktu malam rumahnya bercahaya, sehingga dikenali malaikat.

■💕Jika mati orang yg suka baca Quran ini, cahaya di rumahnya akan diangkat ke langit & malaikat-malaikat akan tau, “ooo..mati sudah si pembaca Quran ini, mari kita solatkan rohnya”.

■💕Di dalam kubur, malaikat akan berlemah lembut dgn mayat.

■💕AlQuran akan duduk di dada kita selepas kita selesai dimandi & dikafankan & terus menemani kita di dalam kubur.

■💕Azab kubur bermula sebaik mayat tidak dapat menjawab soalan malaikat.

■💕Sesi soal jawab berlangsung selama 3 hari. Ada riwayat lain kata 7 hari.

■💕Penting 7 hari ini kita mendapat doa dari anak yang soleh supaya hari-hari kita indah di dalam kubur.

■💕Masa mayat duduk kita akan sedar, “ohh…aku dah meninggal dah”.

■💕 Sebelum mati, tolong pastikan sekurang-kurangnya ada alMulk dalam dada kita.

■💕Dalam kubur alQuran akan berkata kepada mayat, aku ini alQuran yg dulu kamu baca dgn suara yang lantang & mendayu.

■💕Aku akan menemani kamu sehinggalah kamu masuk ke syurga.

■💕Lepas tu baru alQuran akan lepaskan mayat kpd dua malaikat yg akan menyoal.

■💕Jgn lupa salawat, cintailah Nabi sepenuh jiwa

🔴Jangan lupa share kalau nota ni bermanfaat.

♥️ Saya share sebab sayang pada orang yang saya kenali..

Runner Parcel Limbang

🌼Minta balikan barang d Shoppe ?
🌼Bguna Runner ambil Parcel d Limbang?
🌼Bguna minta ambilkan Barang d Limbang
🌼Malas menguruskan dokumentasi utk Permit dan Approval pharmacy kesihatan utk parcel Green Market ?

✅Kami bole tolong uruskan. 😊

Kami syarikat berdaftar bole ambilkan parcel biskita.

MC Delivery Services
(Bole cek sama Kementerian JPM utk pengesahan Syarikat berdaftar kami Call 141. )

Biskita bole Guna Nama n Alamat miane;

NOOR AZZAH MUHD @ nama biskita

Alamat:
Lot 381 Taman Kaban Jln Kubong
98700 Limbang
Sarawak Malaysia

Tel: Numbor telepun brunei biskita

==============

INFO DI PERLUKAN:

Nama:
Tracking No:
Nama barang:
Jumlah barang:
Harga belian:
Jenis courier Limbang:

Pssst… jangan send gambar info details atu. Send text as per above please. Thank you.

Jika parcel Green Market hanya perlu passport (pastikan clear dan jelas) send wasap rah Aza. Kami yg uruskan ke kesihatan dan kastam. Kita nda perlu susah2 turun naik k Pharmacy, tinggal tunggu terima/ambil parcel saja once Datang. 😊

TEMPAT MPFREE OF CHARGES

D Hua Ho Tutong
Everyday open
9am-8pm

Atau

D Rumah Lambak
Ikut masa availability runner selalu petang waktu bekerja saja, will update lagi once biskita bjanji mp d sini.

Atau

D Rumah Tutong
Everyday open
7am-9pm

Atau

ANE BERBAYAR

Door to door delivery
Charges ikut tempat
Brunei ($3-$5)
Tutong ($2-$6)
Belait ($5-$10)

===============

HARGA CHARGES PARCEL

Depend Saiz, Berat dan Jenis Barang
$0.50-$99

Wasap directly Aza
Www.wasap.my6737377769

Salam Sabtu

🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷

2⃣0️⃣0️⃣6️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣

🌹SALAM SABTU🌹

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh Keluargaku,Saudaraku,dan Sahabatku yg drahmati Allah.Salam Tahajjud,Salam Suboh,Salam Dhuha,Selamat Pagi Sabtu……

Alhamdulillah. ..
Aamiin Aamiin. .
Ya Rabbal Aamiin
Ya razaq Ya razaq Ya razaq……..
Bersukur kita pada Allah kerana memberi kita semua berpeluang pada hari ini untuk masih bernyawa dan untuk menikmati rahmat dan nikmat kehidupan di Dunia ini………………..

🌸🌷Ya Allah limpahkan nikmat dan rahmat mu yang ada pada hari ini pada kami semua, hindarkan kami dari segala bala bencana, kesedihan, fitnah dan kemurkaan mu🌷🌸

🌸🌷Ya Allah!!!…
Permudahkan segala urusan kami, perluaskan rezeki kepada kami, isteri dan anak2,sehatkn tubuh badan kami ,panjangkan umur kami serta ahli keluarga kami, sahabat kami dan muslimin dan muslimat semuanya!!!🌸🌷

🌸🌷Ya Allah! Jika rezeki kami berada di atas langit maka turunkan ia, jika berada di dalam laut maka keluarkan ia, jika jauh maka dekatkan lah ia, jika sukar maka mudahkanlah ia, jika haram maka sucikanlah ,jika sedikit maka banyakanlah ia dan limpahkanlah kepada kami rezeki2 seperti mana yang telah engkau limpahkan kepada hamba2 mu yang soleh dengan kemulian, kemurahan & rahmat mu wahai Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang ….Ya Allah! Bukakanlah untuk kami pintu2 Kebaikan, pintu2 Keselamatan, pintu2kesihatan, pintu2 Nikmat, pintu2 Keampuan & pintu2 Syurga!!!!….🌷🌸

🌷🌸Ya Allah berikanlah kemulian keberkahan keberkatan Mu ya Allah. …🌷🌸

Aamiin ya Allah. ..
Aamiin ya Rahman. Aamiin ya Rahim. .
Aamiin ya Rabbal. .
Alamiin. ……………..

🌸🌷Laa ila ha ill annta
Subhanaka inni kuuntu min minaaz Zaalimin. 3x.🌸🌷

🌸🌷Rabbana Aatina Fiddunia Hasanah Wafil Akhirati Hasanah (waqina Azabannar) .3x🌸🌷

🌸🌷Wa sallah wa alaa aali sayyidina muhammadin.
Waala alihi wasahbihi wassalam. .
Walham dulillah rabbil Aalamiin. 🌸🌷.

🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷

Apa patut di buat bila dah Corona Virus masuk di Brunei?

  1. covid19 dont survive high temperature. Commonly suhu 26C ke atas will kill it. Jadi dicadangkan expose urself to sunlight dan jgn berkurung di dalam aircond. In case ada potensi jangkitan virus ini, ia boleh mati dgh suhu dimaklumkan.
  2. Jika bermesyuarat/bertemu pls do under open sunlight especially jika team tersebut ada yg maybe selsema (yg kita pun tak tahu dia ada ke tak jangkitan Covid19)
  3. Virus ini saiz nya besar berbanding size virus lain (mencecah 500 micron), jadi apa2 mask memadai. N95 adalah untuk particle bersaiz 0.3 micron ke atas so boleh pakai tetapi tidak semesti nya N95
  4. Di kulit, COVID19 akn bertahan selama 10-12 min sebelum mati, jadi katalah ada org terbersin di depan kita, jgn sentuh muka, pergi basuh tangan dan muka dgn sabun dan pls stay di suhu panas skit. Jgn masuk ke kawasan sejuk. Dalam 20 minit gitulah….it should help inshaAllah
Read the rest of this entry

Benefits of NutraView

NutraView combines scientifically researched levels of 10mg lutein from Marigold flower and 2 mg zeaxanthin from paprika plus other beneficial ingredients such as purple carrot, black tomato, blueberry, grape seed and algal oil to support eye health. Available as liquid in sachets.

Who can benefit from NutraView?

Read the rest of this entry

Friends, DO NOT MAKE PLANS TO TRAVEL ABROAD NOW AND FOR THE NEXT NINE TO TWELVE MONTHS. Please Read On To The End :

Friends, DO NOT MAKE PLANS TO TRAVEL ABROAD NOW AND FOR THE NEXT NINE TO TWELVE MONTHS. Please Read On To The End :

The Medical Expert Strongly Advises Against Anyone Planning To Travel Abroad At This Dangerous Time.
Any Plans To Travel Is Definitely Not A Wise Decision In View Of The Very Dangerous Wuhan Virus Worldwide Infection. You Will Certainly Put Yourself At High Risk Of Getting Infected And You Can Also Become A High Risk To Infect Others Outside Your Control.
It Is Best You Seriously Consider Immediately Not To Travel Overseas At Least For Nine To Twelve Months From Today’s Date. After That Time You Can Reassess The Situation. These Are The Main Reasons You Must Not Ignore And Must Not Take it Lightly :

Read the rest of this entry

Banyak minum air kosong lebih bahaya berbanding makan daging kambing

“BANYAK MINUM AIR KOSONG LEBIH BAHAYA BERBANDING MAKAN DAGING KAMBING”

Menurut kajian terbaru, banyak meminum air kosong boleh meninggikan tekanan darah jika dibandingkan dengan makan daging kambing.

Air kosong/suam yang selama ini dikatakan sebagai minuman sihat, boleh dipertikaikan.

Ujikaji telah dibuat selama 3 malam terhadap 2 orang peserta yang dipilih secara rambang.

Malam 1:

Peserta A diberi makan sup kambing manakala peserta B diberi 2 botol air mineral 500ml.

* Reaksi keduanya Normal.

Malam ke-2:

Peserta A diberi kari kambing dan peserta B diberi 3 botol 500ml air mineral.

*Reaksi A Normal manakala B sedikit tidak selesa.

Malam terakhir :

Peserta A diberi kambing bakar dan B, 2 botol air mineral 1 liter.

• Reaksi A masih Normal manakala B beremosi.

Peserta B telah mengamuk dengan membaling botol air mineralnya dan terus merampas baki kambing bakar peserta A sambil berkata “Kalau hari-hari air kosong, siapa pun boleh naik darah macam ni!!

Kesimpulan ujikaji:

Dengan hanya meminum air kosong sahaja, boleh meninggikan tekanan darah dan tidak dapat dikawal jika dibandingkn dengan memakan daging kambing…

Pesanan pakar perubatan : jangan la makan daging kambing seorang diri.. wajib dimakan bersama…🤣🤣🤣

Cara mengelakkan dari Jangkita Coronavirus

Nasihat Doktor Mengenai Coronavirus:

1. Saiznya agak besar (sel kira-kira 400-500nm diameter), jadi mana-mana topeng biasa (bukan hanya ciri N95) harus dapat menyaringnya. Walau bagaimanapun, apabila seseorang yang bersin bersin di hadapan anda, ia akan mengambil 3 meter (lebih kurang 10 kaki) sebelum ia jatuh ke tanah dan tidak lagi di udara.

2. Apabila virus jatuh pada permukaan logam, ia akan hidup selama sekurang-kurangnya 12 jam. Jadi, ingat jika anda bersentuhan dengan permukaan logam, basuhlah tangan dengan sabun dengan teliti.

3. Virus ini boleh kekal aktif pada kain selama 6-12 jam. Detergen pakaian biasa harus membunuh virus. Untuk pakaian musim sejuk yang tidak memerlukan mencuci harian, anda boleh meletakkannya di bawah matahari untuk membunuh virus.

Mengenai simptom pneumonia yang disebabkan oleh Coronavirus:

1. Ia akan mula menjangkiti tekak, jadi tekak akan mengalami rasa sakit tekak yang kering selama 3 hingga 4 hari

2. Kemudian virus itu akan menggabungkan ke dalam cairan hidung dan menetes ke dalam trakea dan memasuki paru-paru, menyebabkan radang paru-paru. Proses ini akan mengambil masa 5 hingga 6 hari.

3. Dengan radang paru-paru, demam tinggi dan kesukaran bernafas. Kesesakan hidung tidak seperti biasa. Anda akan berasa seperti anda tenggelam dalam air. Adalah penting untuk pergi mendapatkan rawatan perubatan segera jika anda merasa seperti ini.

Mengenai pencegahan:

1. Cara yang paling biasa dijangkiti ialah dengan menyentuh perkara di khalayak ramai, jadi anda mesti mencuci tangan dengan kerap. Virus ini hanya boleh hidup di tangan anda selama 5-10 minit, tetapi banyak yang boleh berlaku dalam 5-10 minit (anda boleh menggosok mata anda atau memilih hidung anda tanpa sengaja).

2. Selain daripada mencuci tangan dengan kerap, anda boleh berkumur dengan Betadine Sore Throat Gargle untuk menghilangkan atau meminimumkan kuman semasa mereka masih dalam kerongkong (sebelum menetes ke paru-paru anda).

Orang ramai, berhati-hati dan minum banyak air.

salin, tampal dan repost.

Banjir di Sempo Bondiwoso Indonesia

Banjir di sempol bondowoso Indonesia , air datang dr gunung,

tdk ada hujan,…. Malapetaka apa lg ni… Allahuakbar

Motivasi untuk para penjual online semua. semoga bermanfaat 🥰💕

download.jpg
Motivasi untuk para penjual online semua. semoga bermanfaat 🥰💕
“Sis. give up ku eh. aku online seller promote barang inda jua kana bali”
“Berapa lama sudah jadi online seller?”

Read the rest of this entry

%d bloggers like this: